Veelgestelde vragen

Een sprinttrack is een sportondergrond welke meestal is gemaakt van kunstgras. Deze sprinttracks worden veel gebruikt in sportscholen, crossfit boxen of fitnessruimtes- en trainingsruimtes. Een sprinttrack kan worden gebruikt voor meerdere trainingsdoeleinden zoals Functional Training, gebruik van een Power Sled, maar ook voor herstel- en revalidatietraining. De sprinttrack kan geleverd worden in veel verschillende kleuren, met belijning of met logo of een unike quote. Een sprinttrack is dan ook een opvallende eyecatcher in iedere gym.

De sprinttracks van Monk Sports vragen weinig onderhoud en zijn eenvoudig schoon te maken. Wij adviseren het kunstgras regelmatig te stofzuigen en af te nemen met een vochtige doek. Mocht je vragen hebben over de schoonmaak van een sprinttrack, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Om verschuiven en overmatige slijtage te voorkomen raden wij het aan om de sprinttrack vast te zetten aan de ondergrond. Dit is mede afhankelijk van de situatie (tijdelijk/ permanent), gebruik en type ondergrond. Het vastzetten van een sprinttrack kan bijvoorbeeld met dubbelzijdig tape, rullen (rubber)kit of bij een permanente situatie volledig te verlijmen met de ondergrond. Voor het beste resultaat is verlijmen de meest duurzame optie. Houd er wel rekening mee dat bij het verlijmen van de sprinttrack deze waarschijnlijk niet zonder schade kan worden verwijderd

De sprintrack is voor binnen- en buitengebruik. Daarbij is het wel belangrijk dat de ondergrond vlak en egaal is. Herstel vooraf oneffenheden in de ondergrond. Deze kunnen na installatie zichtbaar en voelbaar blijven en zorgen voor overmatige slijtage van de sprinttrack. Uiteraard ontvangt u bij aankoop altijd een montage instructie, waarin e.e.a. duidelijk wordt uitgelegd. Bij twijfel kunt u uiteraard altijd terugvallen op onze expertise. Wij staan je graag te woord.

Springen, rennen of trainen met (lichte) gewichten, de trainingsmogelijkheden met een sprinttrack zijn oneindig. Door gebruik van cijfers en belijning is een sprinttrack perfect voor functionele training, HITT, maar ook revalidatie- en hersteltraining.

De sprinttracks van Monk Sports zijn geschikt voor crossfit trainingen. De sprinttrack biedt een stabiele ondergrond, geeft grip wanneer dit nodig is en is geschikt voor gewichten die over de grond worden geduwd, zoals de powersled. De sprinttracks zijn van hoge kwaliteit, slijtvast en hebben een lange levensduur. Jarenlang plezier gegarandeerd. Voor crossfit trainingen wordt vaak gekozen voor een sprinttrack met belijning en cijfers voor interval- en functionele training.

De sprinttracks zijn ontwikkeld voor intensief gebruik binnen sportscholen, personal trainingsstudio’s, crossfit boxen en fysiopraktijken. Door gebruik van hoge kwaliteit garen, een dikkere backing en maar liefst 81.900 steken per m2 kan dit kortpolige kunstgras tegen een stootje. Gebruik van een Power Sled is geen enkel probleem. Ook bij intensief gebruik van de sprinttrack blijft de conditie van de track optimaal.

De kunstgras sprinttracks van Monk Sports zijn geschikt voor zowel indoor als outdoor gebruik. De sprinttracks zijn van hoge kwaliteit, onderhoudsvriendelijk en waterdoorlatend. Wij raden aan de sprinttrack op een vlakke ondergrond te leggen en vast te maken aan de ondergrond. Dit voorkomt slijtage en verschuivingen tijdens de training. Uiteraard ontvang je bij aankoop altijd een montage instructie, waarin e.e.a. duidelijk wordt uitgelegd.

Wij bieden duurzame sprinttracks voor sportscholen en crossfit trainingen waar je jarenlang plezier van hebt. Door gebruik van hoge kwaliteit vezels, een extra dikke backing en het feit dat de sprinttrack uit één geheel wordt gemaakt garandeert een lange levensduur. Een duurzame sprinttrack voor een unieke look.

De standaard sprinttracks ‘Uni’ en ‘Essential’ zijn uit voorraad leverbaar in lengtes van 10,00, 15,00, 20,00 of 30,00 meter. De sprinttrack ‘Premium’ in 10,40, 15,40 of 20,40 lengte. Overige lengtes op aanvraag. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Jazeker! Personaliseer de sprinttrack door je bedrijfslogo of een passende quote erop te laten zetten. Bij de custom sprinttracks is de sky the limit. Voor deze gepersonaliseerde sprinttracks kun je zelf een ontwerp aanleveren of je wensen aan ons doorgeven voor een proefdruk. Hiervoor heb je de keuze uit 16 verschillende kleuren, waarin minimaal 2 en maximaal 6 verwerkt kunnen worden. De sprinttracks worden machinaal getuft, waardoor hij altijd uit één geheel bestaat.

De sprinttracks van Monk Sports zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Standaardkleuren voor een sprinttrack zijn groen, zwart, antraciet, blauw of steenrood. Het is mogelijk om de sprinttrack volledig te customizen (keuze uit 16 kleuren) met de naam en logo van de sportschool of een volledig nieuw ontwerp passend bij de inrichting van de gym. Ook in het ontwerp van een custom sprinttrack denken we graag mee.

Jazeker. De sprinttracks van Monk Sports zijn geschikt voor in een showroom of op een beursvloer. Ook worden sprinttracks steeds vaker gebruikt als eyecatcher in een kantoor. Personaliseer de sprinttrack in de juiste afmeting, kleuren en met belijning of logo voor een unieke uitstraling op de stand of in de inrichting van het kantoor.